Det är aldrig rätt tid att skaffa barn

Jag är en sådan person som tycker om att planera och ha saker ordnat i framtiden. Jag kan absolut ändra mig eller komma på något nytt jag vill göra etc. Men att skaffa barn finns det egentligen ingen rätt tid för att skaffa. Planera barn ja, men du vet inte exakt när du blir gravid. Ett barn är ingen självklarhet. 
 
Man har ju hört om mallen, innan man skaffar barn ska man ha körkort, bil, bra utbildning, ha karriär, fast arbete, rest, ha stor villa osv. Självklart är detta fördelar, vi har båda körkort och en bil vilket underlättar jättemycket. Men när du bockat av alla grejer i den här mallen, har du mer tid nu till att skaffa barn? Hur stora möjligheter har du nu att skaffa? Då ska man ju fokusera på karriären eller liknande. Bara för att man inte har allt när man får barn betyder inte att det blir sämre. Det kommer alltid finnas en punkt i livet då vi är upptagna med något eller ska sträva mot ett mål. Och då finns det inte "tid" att skaffa barn. 
 
Vi fokuserade mer på inkomst och vår relation. Vi vill ha en familj, och vi har råd med det. Vi lever ihop och älskar varandra otroligt mycket. Då spelar det ingen roll vad vi inte har. Vi hade nog inte haft jättemycket mer om 1 år. Vi skapar en egen mall istället för att följa samhällets.
 
 

Kommentera här: