Det bästa och sämsta jag köpt till mig och bebis

Med första barnet kan man inte veta vad som brukar användas eller inte. Det känns som om att vi äger rubbet! Nästan allt har använts men allt har inte kommit till nytta. Sedan fick man ju höra från alla i sin omgivning vad man ska ha och inte så det påverkar ju också såklart. Här är min lista i alla fall.


+Amningsinlägg - de första månaderna läckte mina bröst otroligt mycket mjölk så dessa från libero rädda mina kläder.

+Babysitter - Nicholas ville sitta upp tidigt och se sig omkring, då var babysittern perfekt. Samt avlastning. Idag duger den inte längre, varför vet vi faktiskt inte. 

-Bomullspinnar för bebisar - så onödigt, vi använder vanliga tops, fungerar nästan bättre enligt mig.

-Babymonitor - vi fick en i present och har tyvärr inte kommit till användning alls. Vi är ju med Nicholas hela tiden så den behövdes inte, tyvärr. 

+Tvättlappar - speciellt första tiden, när han spydde så mycket. Guld värt. 

+Babynest - detta används fortfarande, han sover i det i sin spjälsäng. Tryggt för honom och oss nojjiga föräldrar. Vi får se nu nästa år om han ska ha kvar den.

+Spjälsäng - spjälsäng är därmed ett bra inköp enligt oss. Om inget en stor trygghet att han sover säkert. 

+Amningskudde - skönt stöd, alla vet att man ammar/flaskmatar en lång tid under en lång period. Då ska man ju har bra stöd.

- Tröjor - det är jättegulligt med små tröjor men så opraktiskt. Man bara drar ner tröjan för att den hela tiden åker upp och jag tycker det inte ser skönt ut. Bodys och Pyjamas gillar vi.

-Babygym - tyvärr! Vår lilla pojke gillar inte att ligga varken på mage eller rygg för länge därmed används inte gymet så mycket. Han tittar lite på sakerna som hänger ovanför men sen vill han upp och stå.

+Skötbord - Jag älskar verkligen vårat skötbord. Det är i bra höjd då man byter en del blöjor om dagen. Bra förvaring av tvål, oljor, salvor, blöjor etc.

+/-Barnvagn - ja både plus och minus här. Det är egentligen väldigt smidigt både avlastning av bebis och saker man har med sig. Men, Nicholas blir ofta rastlös och vill inte alltid varken sitta eller ligga ner. Och då får vi bära honom OCH gå och släpa på en vagn. Hoppas det blir bättre för Nicholas och vagnen, när han kan sitta stadigare kanske det blir bättre. 

-Mycket kläder - det klassiska, som alla varna en för. "Köp inte för mycket i stl 50". Meeeen det gör man ändå... Speciellt vår kille som är född på sommaren, han hade typ bara blöja och en tunn filt på natten. Nu däremot behöver han massa kläder för han sölar ner dem så fort haha! 

+Babyskydd med adapter - bästa, så smidigt när man ska in och ut ur bilen. Bara att klicka i

Allt är individuellt, man kan inte veta i förväg vad man som förälder behöver eller vad bebis behöver. Men för vår son var detta bästa och sämsta. 😊

 

Kommentera här: