Idag bakades det browniebakelse, supergott och enkelt men med ett snyggt resultat. Sedan är hallon och choklad en grym kombination! Recept finner ni här. 😊
Browniebotten
26 g hela rostade hasselnötter/valnötter
40 g smör, rumsvarmt
80 g strösocker
40 g vetemjöl
13 g kakao
10 g ljus sirap
40 g ägg
1 g salt
Chokladtryffel
100 g vispgrädde
15 g glykos
100 g mörk choklad, minst 56 procent
10 g smör, rumsvarmt
Garnering
ca 50 g hallon, färska
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda ihop alla ingredienser med elvisp tills smeten är bredbar. Blanda sist ner nötterna.
Smöra och mjöla en avlång bakform, ca 27 x 11 cm, och bred ut smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen tills ytan är bakad men den är kladdig inuti. Ca 10-15 min. Håll koll) Tänk på att kakan fortsätter att gräddas i några minuter sedan du tagit ut den. Låt den svalna i formen.
Chokladtryffel:Koka upp grädde och glykos i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och blanda tills den smälter. Tillsätt smöret och rör allt slätt. Låt svalna. Lägg plastfolie på ytan och låt tryffeln stå i kylen tills den satt sig och går att spritsa.
Montering: Skär kakan i fyra-fem rektangulära bitar. Hälls chokladtryffeln i en spritspåse och spritsa ut toppar ovanpå kakorna. Lägg därefter på hallon eller andra bär/frukt och pudra lätt med florsocker.
En extra touch med en liten chokladdekoration.
0