Djurtårta - gris och hund

Dessa tårtor tar lite tid och är pilliga att göra. Men jag tycker dessa var så roliga att göra! Och kommer att göra igen. Ni så orkar prova på kommer receptet, beskrivning och bildguide här. :)
 
Ingredienser:
sockerkakan
ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
 
Smörkräm 
300g smör, rumsvarmt 
2,5 dl florsocker 
1 msk vaniljsocker 
(100g mörk choklad) 
 
Sockermassa i rosa, svart och vit färg. 
 
Behöver: rundad form i silikon. 
 
 
Gör så här - sockerkakan 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
 
Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
 
 
Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
 
Jag använder mig av denna silikonform för enklast sätt och bra resultat. Låt svalna helt. 
 
Gör så här - Smörkräm 
vispa smöret, florsockret och vaniljsockret till en slät och fluffig smet. Jag delade halva smörkrämen och blandade i 100g smält choklad i en separat bunke för att få två smaker. Ej nödvändigt. 
 
 
Skär av toppen och jämna ut kakorna till halvor. Dela sedan halvorna på mitten med en brödkniv. 
 
Bred på smörkräm emellan, här väljer jag att smaksätta med choklad. 
 
Montera ihop kakan. Ta sedan den vita smörkrämen och spackla på över hela kakan, en tunt lager.
Kavla sedan ut en bit rosa sockermassa, lagom tunn, och lägg över kakan. 
Släta till sockermassan och försök att undvika veck. Skär bort resterande sockermassa.
 
För att göra trynet tar du en tjockare bit rosa sockermassa formar oval och gör två märken. 
"Limma" på trynet med äggvita.
 
Skär sedan ut två trianglar med mjuka kanter. Jag gick på känn, försök att se efter så de passar i storleken till kroppen. 
Pensla med äggvita bottendelen av triangeln och lägg på grisen och vik öronen. 
 
Knorren gör du genom att rulla ut en bit rosa sockermassa och snurra på penseln i detta fall och dra upp för att lossa. Limma botten av knorren och placera. 
 
 
 
För att göra klövarna rullar du 4 bollar i rosa sockermassa. Dela med en kniv som på bilden. 
 
Placera vid kroppen. För att göra ögonen tar du den svarta sockermassan och rullar 2 små bollar och platta ut. Rulla ännu mindre 2 bollar i vit sockermassa och limma på den svarta. Limma på ögonen på kroppen. 
Klart! 
 
 
 
 
 
 
Jag var tvungen att prova en annan variant av denna kaka. Så det blev en dalmatiner.
Ta samma sockerkakshalva, täck med vit smörkräm. Kavla ut en bit vit sockermassa och täck kakan. 
 
 
För att göra tassar, skär ut fyra stumpar vit sockermassa. Forma som bilden nedan och skär försiktigt till så det blir tår. Gör benet sne så det passar till kroppens form.
 
Nosen, ta en större bit vit sockermassa och forma fyrkantig som på bilden. Rulla en lite boll i svart sockermassa och limma på, på nosen. 
Placera vi kroppen.
 
Gör ögon och öron likadant som på grisen.
Rulla ut vit sockermassa och lägg dit en lång svans. 
Ta sedan svart sockermassa och rulla i små bollar, platta till och limma på dessa "fläckar" på kroppen och benen.
Klart!
 
 
 
 
 

Kommentera här: