Tripple chocolate cupcake

Idag bakades det cupcakes med lite pill-dekoration. Det tar lite tid men så fint! Här kommer receptet och bilder som guidar. :)
 
Ingredienser:
Ca 12st

Cupcakes

2 dl vetemjöl 
2 dl strösocker 
0,5 tsk bakpulver 
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt 
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao 
1 ägg 
1 dl + 2 msk vegetabilisk olja
2,25 dl hett vatten 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet.
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt.
 
 
 
Ingredienser:

Smörkräm 

100g mörk choklad 
3 äggvitor 
1 1/4 strösocker 
1 Nypa salt 
225g osaltat smör 
 
Gör så här:
Hacka chokladen och smält den i mikron. Låt den svalna i rumstemperatur.
Blanda äggvitor, socker och salt i en bunke och sätt över vattenbad. Värm tills alla sockerkristaller har smält, rör om då och då. Vispa sedan upp äggvitan till en fast maräng med elvisp. Vispa i lite smör i taget och fortsätt att vispa till det är fluffigt. (Verkar smeten lös så forsätt vispa på hög hastighet så blir den fastare). Blanda i den smälta chokladen. 
När muffinsen har svalnat kan du börja spritsa. Jag använder en stjärntyll. 
 
 
 
Ingredienser:
Chokladklot
100g mörk bakchoklad
 
Gör så här:
hacka och smält 70g av chokladen i mikron. Blanda i resterande choklad i den smälta så att den blir tempererad och lättare att arbeta med. 
Använd en silikonform som är rund gjutad (se nedan).
Pensla i chokladen, låt stelna och pensla 1-2 omgångar till. När de stelnat tryck försiktigt ut dem på bordet. 
 
 
 
 
För att göra hålen i chokladen behöver du en/två tyll i metall. 
 
Håll tyllens topp ner mot en varm stekpanna och låt den bli lite varm.
 
Tryck sedan försiktigt emot en chokladhalva och tyllen smälter fram ett hål. Sprid ut och variera i storlekar. 
När du känner dig klar med halvorna doppa båda halvornas botten snabbt i stekpannan och "limma" ihop med varandra. Klart!
 
Spritsa cupcakesen och toppa med detta chokladklot. Servera! 
 
 

Kommentarer:

1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så gott

Svar: Det är dem verkligen! Kul att du hittade hit :D
Nellie

2 Filippa Stranne:

Men lägg av vad fina, vågar typ inte prova att göra dessa känns mig övermäktigt haha

Svar: Tack för dina varma ord 😍 kul att du hitta hit.
Nellie

Kommentera här: