Nellie

Saffransbiscotti
Jag har ätit saffransbiscotti tidigare men aldrig gjort egna. Förräns nu. Nybakade och hemmagjorda biscotti kan vara bland det godaste jag smakat! Dessa är enkla och smakar verkligen jul. 
 
Ingredienser:
Ca 30 st

100 g smör eller margarin
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl sötmandel

Garnering:

100 - 200g mörk choklad 

Gör så här:

 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll smöret i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i smeten. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda längderna mitt i ugnen i ca 25 min.Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg bitarna med snittytan uppåt. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.

 
 
 
 
Efter att dem rostat i ugnen och svalnat så tempererade jag lite choklad till ca 32 grader. (Med tempererad choklad blir den blank och smälter inte lika fort när du håller choklad i handen, samt är lättare att jobba med). För att få choklad tempererad snabbt så smält halva chokladen helt och blanda ut det med hackad choklad i så svalnar det fortare. 
Doppa sedan ena halvan av skorpan i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Jag doppade några stycken bara men vill man doppa alla behöver man ca 300g choklad eller mer.