Nellie

Kanelbullar
Idag bakades det kanelbullar, hemmagjort smakar alltid bäst! Har varit sugen länge på bullar, så detta satt bra. Nu är det även upp bunkrat till kanelbullensdag. Inte bästa kalori intaget så det får jag ta igen imorgon. 😉Nedan finns recept för er som vill.
 
 
 
Kanelbullar:
Ca 50 st 
 
Ingredienser:
50 gram Jäst (för söta degar, röd)
5 dl mjölk 
200 gram margarin 
1/2 tsk salt 
2 tsk stött kardemumma 
2 dl socker 
Ca 17 dl vetemjöl 
 
Fyllning:
Margarin 
Socker 
Kanel 
 
Garnering:
1-2 Ägg 
Pärlsocker 
 
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Värm upp till 37 grader (fingervarmt). Häll blandningen över jästen och rör ner salt, kardemumma, socker och mjöl. Blanda och knåda ordentligt. Låt degen jäsa i 30 minuter. 
Arbeta degen smidig på ett mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut till i en rektangel. Bre på med mjukt margarin över hela rektangulära degen. Strö över kanel och socker spritt över. Rulla ihop på längden. Skär i bitar/skivor ca 1 cm tjocka. Och lägg i bullformar på en plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter. 
 
Pensla bullarna med ägg och garnera med lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i 8-10 minuter. Ha koll så de inte bränns vid. 
Ät genast eller frys in.