Nellie

Citronmacaron
I helgen har jag kämpat med macarons. Det gäller att hitta rätt recept och den där känslan. Jag har många omgångar kvar tills det är en bra macaron. Men dessa blev helt okej enligt mig och riktigt goda! Knapriga på utsikten, krämiga på insidan och en vit chokladganach med citronskal i. Fy så gott! 
Här är ett av alla recept jag provat och detta är okey men jag letar fortfarande efter det bästa receptet. Denna grundar sig på en franskmaräng. 
 
Ingredienser:
macarons 
 
2-3 st äggvitor 
30 g strösocker (1/3 dl)
70 g florsocker (1 dl + 1 msk)
90 g mandelmjöl
90 g florsocker (1,5 dl)
Pastafärg 
 
Chokladganachen:
150 g vit choklad 
1 dl grädde 
35 g smör 
1 citron 
 
Gör så här:
Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda socker, den lilla mängden florsocker (70 g) och färg. Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter
 
Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
 
Spritsa eller klicka ut blandningen på bakplåtspapper i stl av en fem krona. Låt dem vila på plåten så att en hinna läggs över kakan då de annars spricker i ugnen.
Minst 1 timme, gärna mer.
 
Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 12 minuter.
 
Gör så här:
Chokladganachen
Hacka och smält chokladen tillsammans med grädden i en kastrull. När det smält, ta bort kastrullen från värmen och lägg i smöret och rör om tills smöret smält. Låt svalna i rumstemperatur. 
När ganachen blivit svalare och lite fastare så riv och lägg i citron. Ca halva citronen eller efter smak.
 
Spritsa/klicka krämen på hälften av macaronsen och lägg på lock. Förvara i kyl i en tättslutande låda, låt stå minst en dag innan servering.
 
Går bra att frysa upp till 3 månader omonterade.
 
 
 
 
 
Kajsa

Vad goda macaronerna ser ut att vara! Hur svåra tycker du att de är att baka? Jag är urusel på bakning, så vill inte försöka mig på att göra något för svårt ännu.

Svar: Tack! De gäller att få rätt konsistens på smeten och viktigt att dem får vila länge innan de ska in i ugnen. Då bör det inte vara större problem :D
Nellie

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress