Idag bakades det cupcakes med lite pill-dekoration. Det tar lite tid men så fint! Här kommer receptet och bilder som guidar. :)
Ingredienser:
Ca 12st
Cupcakes
2 dl vetemjöl2 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
1 ägg
1 dl + 2 msk vegetabilisk olja
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
1 ägg
1 dl + 2 msk vegetabilisk olja
2,25 dl hett vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet.
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt.
Ingredienser:
Smörkräm
100g mörk choklad
3 äggvitor
1 1/4 strösocker
1 Nypa salt
225g osaltat smör
Gör så här:
Hacka chokladen och smält den i mikron. Låt den svalna i rumstemperatur.
Blanda äggvitor, socker och salt i en bunke och sätt över vattenbad. Värm tills alla sockerkristaller har smält, rör om då och då. Vispa sedan upp äggvitan till en fast maräng med elvisp. Vispa i lite smör i taget och fortsätt att vispa till det är fluffigt. (Verkar smeten lös så forsätt vispa på hög hastighet så blir den fastare). Blanda i den smälta chokladen.
När muffinsen har svalnat kan du börja spritsa. Jag använder en stjärntyll.
Ingredienser:
Chokladklot
100g mörk bakchoklad
Gör så här:
hacka och smält 70g av chokladen i mikron. Blanda i resterande choklad i den smälta så att den blir tempererad och lättare att arbeta med.
Använd en silikonform som är rund gjutad (se nedan).
Pensla i chokladen, låt stelna och pensla 1-2 omgångar till. När de stelnat tryck försiktigt ut dem på bordet.
För att göra hålen i chokladen behöver du en/två tyll i metall.
Håll tyllens topp ner mot en varm stekpanna och låt den bli lite varm.
Tryck sedan försiktigt emot en chokladhalva och tyllen smälter fram ett hål. Sprid ut och variera i storlekar.
När du känner dig klar med halvorna doppa båda halvornas botten snabbt i stekpannan och "limma" ihop med varandra. Klart!
Spritsa cupcakesen och toppa med detta chokladklot. Servera!
Filippa Stranne
Men lägg av vad fina, vågar typ inte prova att göra dessa känns mig övermäktigt haha
Svar:
Nellie
2