Är det inte bebisen så är det hunden.

Nicholas har haft några oroliga dagar och främst nätter. Jag har inte vågat jinxa men just nu sover han bra igen, äntligen! Hoppas han håller sig där haha. 
Nu är det vår hund Melkers tur i stället. De har skjutit fyrverkerier i 2-3 veckor men nu har det blivit ännu mer intensivt. Hela dagen i torsdags och igår, på natten och tidigt i morse. Melker vill inte gå ut och kissa och i natt låg han på oss i sängen. Högt upp vid ansiktet skulle han ligga (han brukar inte göra det) och vara väldigt nära. Han var verkligen så rädd. Så här illa var det inte förra året. Så nu är det hunden som är orolig och höll oss vakna om natten. Det lugnade sig och slutade med att jag och Melker skedade, hehe.
Ikväll firar vi som sagt nyår på landet där det knappt är fyrverkerier vilket kommer gynna Melkers kväll.
 

Inga fyrverkerier

Vi är inte särskilt för fyrverkerier. Det är jättevackert och pampigt. Men jag anser att det kan skjutas endast på nyårsafton och av professionella personer. Men det är tyvärr inte så. Det skjuts hela tiden och överallt. Av för unga människor eller fulla, i fel händer (inte alla). Vår hund vågar knappt gå ut och kissa för att folk måste "prova" sina fyrverkerier innan nyår. Det är inte bara djur som lider utan även många barn och andra människor blir rädda när det skjuts hej vilt. Exempelvis när jag arbetade förra året på nyår gick det tolvåriga pojkar och kastade smällar bakom mig i stan. Så nej till fyrverkerier från oss och från fler hoppas jag. Och ha ett gott nytt år! 
 
 

Misslyckande viktnedgång

Ja nu i december har inte vikten prioriterats. Jag och Alex gav efter när det blev andra advent. Det är svårt när hela månaden består av godis och god mat haha. Och eftersom jag har min passion för bakning blev det inte lättare. I vanliga fall försöker jag baka när vi har fuskdag så att det inte blir något sött varje dag. 
I och med detta så kör vi som resten av befolkningen, vi börjar deffa och träna igen den 1 januari. Klassiskt men vi ska hålla det. Jag har inte gått upp åtminstone utan sakta gått ner 1 ynka cm i midjan och något kilo. Jag får nog tacka amningen för det. Trots allt detta fusk är jag ändå inte långt ifrån min ursprungsvikt som jag hade innan jag blev gravid. Och på ett halvår är jag glad att jag kommit hit. Finns det fler med nyårslöften? 😊