8 månadersfasen

Ja till skillnad från 6 månadersfasen (som aldrig gick över) har det bara eskalerat. Absolut är vår lilla kille glad och framåt som vanligt men när han väl blir ledsen eller trött är reaktionen hundra gånger värre än tidigare. Det blir mycket trotsande i att sova och äta. Han blir jätteledsen om han ser någon av oss lämna rummet, han sover också fortfarande i vår säng. Ett litet plus är att han kan sova någon timme i sin egen säng innan han känner sig ensam. Så ja separationsångest finna det redan hos denna grabb. Få se hur länge det varar.
 
 

Leka

Vår lilla kille har börjat tycka om att leka med sina mjuka klossar. Han fick dem i julklapp av sin mormor och då var han 6 månader och tyckte inte att dem var särskilt roliga då. Men nu så, kasta iväg och inspektera på nära håll är jättekul. Man märker tydligt hur koncentrerad han blir och nyfiken på nya leksaker. Men leksaker som låter är fortfarande dem roligaste enligt honom. 😉
 
 
Att sitta själv blir också bättre och bättre. Han är stadig och vi behöver inte hålla eller stötta honom. Men helt plötsligt slänger han sig bakåt eller tippar åt sidan. Så han kan inte helt själv än. Men det är inte långt kvar. 
 
Leka med pappa.
 

Barnfri dag

Igår blev vår lilla pojke passad av sin farmor och farfar för första gången. Och jag och Alex kunde få gå ut och äta på tu man hand. Det gick jättebra hos farmor och farfar och de var så glada att få vara lite själva med honom. Och jag och Alex var så glada över att få vara själva. Vi kunde fokusera och prata med varandra och inte bli avbrutna. Vi behövde verkligen detta. 
Sedan med god mat och dessert blir det ju bara bättre. 
 
Denna middagen var inte bara "ut och vara själva", vi firar för så mycket, utbildning, arbete, familj och vår kärlek så klart. Vår relation är jättebra det är den verkligen. Men man ska inte ta den förgivet, den behöver också vårdas. Och för oss kan det vara så enkelt att gå ut själva några timmar. 
 
Helt underbart och lyckat. Sen när vi hämtade både bebis och hund blev båda ännu gladare än vanligt. Fantastisk känsla, att mitt barn ser vem jag är.
Tapas 
 
Tapas dessert :)