Medeltidsmarknad

I helgen var vi på medeltidsmarknad och det är verkligen så mysigt. Alex älskar allt sådant, historian, klädsel, mat, rustning etc. rubbet helt enkelt. Jag älskar den härliga stämningen, alla små bodar som säljer handgjorda smycken, brända mandlar, bröd, medeltida kläder, medeltida leksaker, ja ni förstår. Det har även turnering, riddare och lite tävlingar där till.
 
Vi var kom dit på förmiddagen med behaglig värme. Men det blev så klart snabbt vääääldigt varmt. Jag och Alex brände oss rejält, att man aldrig lär sig. Nicholas försökte vi skydda så mycket vi kunde med sjal övar vagnen och skugga. Han har inte bränt sig men är lite röd om armarna. Det var sådan härlig och lyckad dag plus att lilla Nicholas farmor följde med. 
 
 
 
 

Bananmuffins med nougatfrosting

Nu till mors dag får man ju fira med en lite cupcake eller två. Detta är min riktiga första morsdag. Förra året var jag höggravid så det räknas inte riktigt för mig. Till morsdag blir det då bananmuffis med nougatfrosting och text i sockrmassa "MOM", så himla gott! Det var längesedan jag bakade med banan så det blir lite roligare smak. Här har ni receptet.
 
Bananmuffins med nougatfrosting
ca 10 st
Muffins:
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 mogen banan
3 dl vetemjöl
0.75 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
50g maragrin
0.75 dl mjölk
 
Frosting:
50g rumsvarmt smör
150g nougat
2 dl florsocker
100g philadelphia 
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Mosabanen och rör ner socker och ägget. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt mjölk och det smälta smöret. Fyll muffins formarna med 2/3 smet och grädda mitt i ugnen i ca 15 min. KOntrollera med sticka, stickan ska vara torr. 
Låt svalna.
 
När muffinsen svalnat kan du göra frostingen.
Vispa smör och nougat med elvisp tills det är slätt.Tillsätt florsocker och philadelphia, vispa tills det är helt blandat och slät.
Spritsa därefter på muffinsen. Dekorera med sockermassfigurer eller strössel eller dylikt. Förvaras i kyl.
Glad mors dag på er!
 
 
 
 
 
 
 

Brownie

Det blev en omgång brownies här hemma, av rent sötsug faktiskt. Dessa tycker jag är absolut godast, knapriga på utsidan och kladdig på insidan tillsammans med valnötter. Mums! Uppskattas väldigt av sambon. ;)
 
Brownie
ca 12 bitar
200g mörk blockchoklad
50g margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
1 1/3 dl vetemjöl
60g valnötter
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen i bitar och smält den i micron. Rör ner smöret i den smälta chokladen.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
Blanda mjöl, bakpulver och valnötter och rör ner chokladen. Rör till en slät smet. 
Häll smeten i en form (ca 20 x 25 cm) klädd med bakåplåtspapper. 
Grädda mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Ytan ska vara torr.
Dela kakan i fyrkanter när den svalnat en aning.