Minisemlor

 Idag blev det minisemlor fyllda med dulce de leche. Jag är inget stort fan av mandelmassa och kände att vaniljkräm är gott men vanligt, så varför inte prova något nytt. Recept finner ni nedan. 😊 
 
ingredienser: 
 16 stycken
 
2 ½ dl mjölk
25 g jäst för söta degar, ½ paket
75 g rumsvarmt smör
2 krm salt
1 5 tsk stötta kardemummakärnor
1 dl strösocker
Cirka 8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Till pensling:
1 ägg 
 
Fyllning:
En halv burk karamelliserad kondenserad mjölk, dulce de leche. 
 
Garnering 
3 dl vispgrädde 
Florsocker 
 
 
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke, tillsätt den ljumna mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör i klickar, salt, kardemumma, socker och nästan allt mjöl blandat med bakpulver. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken, cirka 10 minuter i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk, cirka 40 minuter.
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen och rulla ut till längder. Dela dem i 8 bitar vardera och rulla dem till små runda bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt de jäsa under bakduk, cirka 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.
 
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen, cirka 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på bakgaller under bakduk.
 
Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet. Fyll bullarna med dulce de leche.
 
Vispa grädden tjock och spritsa på toppen. Lägg på lock och sikta över florsocker.
 
 
 
 

Kommentera här: