Äppelkaka

Det var verkligen längsedan jag bakade nåt med äpplen. Jag älskar kombinationen med saftig kaka och äpplen. Det brukar bli äppelpaj i vanliga fall men det blev att prova på denna goda äppelkaka istället. Den är enkel och går snabbt att göra.

Ingredienser:

3-4 äpplen 

0,5 msk kanel

½ dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Kakan:

2 ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2,75 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

50 g smält smör

1 dl mjölk

Gör så här:

Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela äpplena i skivor och lägg i en fryspåse.

Häll i kanel, socker och vaniljsocker och skaka om och låt det sedan stå och dra.

Kakan - Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt pösigt och vitt med elvisp.

Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Häll i det i äggsmeten. Rör om ordentligt med en slickepott så att allt rörs om ordentligt.

Smält smöret och häll i, rör om.

Häll i mjölken och rör om och häll sedan i bakplåtpappersklädd form ca 20 x 30. Fördela sedan äpplena på kakan. Det ska vara mycket!

Grädda i 20 - 30 minuter, känn med sticka att kakan är helt torr i mitten.

Servera med vaniljsås.

 

 
 

Kommentarer:

1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

Så gott

Svar: Tack :D
Nellie

2 Caroline:

Den ser jättegod ut äppelkakan. :)

Svar: Tack så mycket :D
Nellie

Kommentera här: